Trafoleden

Utsikten på Jærkysten

Utsikten giver mulighet for at se til alle sider. Fra det spektakulære høydedrag mellom Orrevatnet og Revtangen er der fin utsikt. Og når man beveger sig opp av rampen, til toppen av tårnet, vil der være et sublimt panorama over heile kysten og landskapet Jæren. Utsikten på trafo 108, mellom Orrevatnet og Revtangen, er en transformasjon der skaper synergieffekter mellom friluftsliv og kraftoverføring.

Fugletitting

Tårnet er et opplagt sted for fugletitting, da både Orrevatnet og kysten er vernede områder med et interessant fugleliv. « Jæren våtmarksområde er en del av 63 Ramsar-områder i Norge. Ramsar-konvensjonen ble vedtatt i Ramsar i Iran i 1972. Den verner om våtmarker som er av internasjonal betydning og skal øke kunnskapen om våtmarkenes økologiske betydning for forskning og rekreasjon. Jæren våtmarksområde består av 22 verneområder som naturreservat, landskapsverneområder og biotopvern. I dette området er det rikt fugleliv og gode muligheter til å observere fuglelivet. Det mest kjente området, er kanskje Revtangen og Orrevatnet som ligger ved havet. » visitnorway.no

Ruiner

Tårnet står rett ved historisk interessante ruiner fra andre verdenskrig. Her er grundlag for historiefortelling om besettelsen, og at gå på oppdagelse i ruinerne.

Materialer & Tektonikk

Rampens vern består av valsede stålplater der fremstilles på verft efter nøyaktig utrullningstegning. Platene vil hurtig patinere og få en overflate-karakter der står som et naturlig element i landskapet. Rampens gulv tilvirkes i eikeplanker og følger krumningen oppover. Dette giver en rustikk, imøtekommende og værbestandig konstruksjon. Rampen boltes til fundament og til tårnets hatt.

Trafoleden

Trafoleden er et initiativ der bidrar med nye typer opplevelser. Bygget på transformerte tårnkiosker. Langs sykkel og vandreruter på Jæren.Utsikten på Jærkysten - Perspektiv
Utsikten på Jærkysten - Utsikt mot havet
Utsikten på Jærkysten - Plan, opstalt.